Lazer Epilasyon Hakkında Detaylı Bilgi
KİMLERE LAZER EPİLASYON UYGULANMAZ ?
Yeterli klinik çalışma olmadığı için, gebelik durumunda lazer epilasyon uygulanmaz.
Lazer Epilasyon yapılacak bölgede lokal enfeksiyon bulunuyorsa, işlem yapılamaz.
Epilepsi hastalarına ve kronik deri hastalığı olanlara lazer epilasyon uygulanamaz.
Bronz tene lazer epilasyon uygulanmaz. Nd Yag lazerle uygulama yapılır ancak cildin açık renkli haline göre tedaviden alınacak performans daha düşük olur.
Işığa karşı duyarlılığa sebep olan yüksek doz A vitamini ve tetrasiklin gibi ilaçlarla birlikte lazer epilasyon uygulanmamalıdır.
Işıkla birlikte tetiklenen SLE gibi hastalıkları olanlara lazer epilasyon uygulanmaz.
Beyaz, sarı, kızıl renkli ve çok ince tüylere sahip kişilerde lazer epilasyon etkisizdir.
LAZER EPİLASYONDA KAÇ SEANSTA SONUÇ ALINIR ?
Yüz bölgesinde 8-10 seansta, vücut bölgesinde bayanlarda 4-6, erkeklerde 6 – 10 seansta kıl ve cilt yapısının uygun olması halinde bayanlarda % 70 – 90, erkeklerde % 60 – % 80 başarı ile sonuç alınmaktadır. Koyu ten, ince veya açık renk tüylere sahip kişilerde seans sayısı daha fazla, kalıcı epilasyon başarı oranı biraz daha düşük olabilir.
LAZER EPİLASYON SEANS ARALIKLARI NASILDIR ?
Yüz bölgesinde seans aralığı 4-6 hafta, vücut bölgesinde 8-10 haftadır. Seanslar ilerlediğinde kıl büyümeleri yavaşladığından seans aralıkları giderek açılır.
HANGİ BÖLGELERE LAZER EPİLASYON UYGULANIR ?
Göz çevresi dışındaki tüm bölgelere lazer uygulanabilir.
LAZER EPİLASYON HER CİLT RENGİNE UYGULANIR MI?
Lazer epilasyon için en ideal adaylar açık renkli tene ve koyu renk kıl yapısına sahip olanlardır. Lazer epilasyon cihazlarının teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, koyu cilt rengine sahip kişilerde de özellikle Nd Yag lazerle etkili sonuçlar alınabilmektedir. Koyu renk tene sahip kişilerde daha fazla sayıda seans gerekir. Bronz tene lazer epilasyon uygulanması önerilmez.
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) LAZER EPİLASYON YAPILIR MI ?
Hamilelik sırasında lazer epilasyonun güvenli olup olmadığı ile ilgili detaylı klinik çalışmalar bulunmamaktadır. Lazer epilasyonun fetüs üzerinde olumsuz bir etkisi olup olmayacağı tam olarak bilinmediği için hamilelik sırasında lazer epilasyon yapılması önerilmez.
SÜT VERİRKEN ( EMZİRME DÖNEMİ ) LAZER EPİLASYON YAPILIR MI ?
Süt verirken yani emzirme döneminde lazer epilasyon yapılmasında bir sakınca yoktur.
GÜNEŞ YANIĞI CİLDE VE BRONZ TENE LAZER EPİLASYON YAPILIR MI?
Güneşten yanmış cilde ve bronz tene lazer epilasyon uygulanmaz. Bazı yöntemlerle (özellikle NdYag) uygulanabildiği belirtilse de işlemden alınacak sonuç cilt renginin orijinal haline göre daha az başarılı olur.
LAZER EPİLASYON SONRASI GÜNEŞE ÇIKILIR MI?
Lazer uygulamasından sonra 2 hafta süreyle güneşe maruz kalınmamalı ve solaryum’a girilmemelidir. Zorunlu olarak güneşe maruz kalınacaksa özellikle yüz bölgesi için mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır.