Lazer epilasyonun zor oldugu durumlar

Lazer epilasyonun zor oldugu durumlar

Önce Tüyler: Bu tip tüylerde, termal rahatlama süresi çok düşük olduğundan, her cihaz etkin olarak ince tüy köklerini yok edemez. Bu tarz tüylerde yapılacak lazer epilasyon uygulamalarında kullanılacak cihazın sahip olduğu teknoloji çok önemlidir. Çok kısa süreli atışlar yapabilen  cihazların kullanılması gerekir. Ancak gelişmiş teknolojiye sahip, çok kısa süreli atışlarda, çok yüksek enerji seviyelerine çıkabilen lazerler ile etkili epilasyon uygulamaları yapılması mümkündür.

Açık Renkli Tüyler: Renge duyarlı lazer cihazları ile etkili lazer epilasyon uygulanamaz. kıl rengi açık olduğundan emilim az olur ve tahribat sağlanamaz. 1064nm. Nd-YAG lazer sistemlerinin melanin duyarlılık çok az olup, açık renk tüylerde başarı şansı daha yüksektir.
Koyu Ten: Koyu tenlerde genellikle lazer ile epilasyon zor olarak bilinir. Ancak bu alanda FDA onaylarına sahip uzun dalga boyuna sahip Nd-YAG lazer uygulamaları ile en koyu renk tende veya bronz tenlerde de epilasyon imkanı sağlanmaktadır.
Derin Tüyler: Özellikle yüz, sırt, genital bölge, kollar ve bacaklarda bulunan kılların kökleri daha derinde bulunmaktadır. Dalgaboyu daha uzun olar lazer sistemleri, derin penetrasyon yetenekleri ile bu tip kıllarda üstün başarı gösterirler.
Lazer epilasyonun zor oldugu durumlar